Historisch Medemblik

Deze historische stad in de gemeente Medemblik is gelegen aan het IJsselmeer. Wonen in het gezellige Medemblik is een unieke kans voor liefhebbers  die houden van wandelen langs het IJsselmeer en de diversiteit van de historische binnenstad. Als inwoner is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan Meelmolen de Herder, kasteel Radboud, Museumstoomtram Hoorn-Medemblik, het Bakkerijmuseum of het Stoommachinemuseum. Naast musea zijn er veel historische gebouwen, gevels en monumenten. In de zomermaanden is Medemblik een bruisende stad met veel toeristen en worden er evenementen en activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Elke maandagmiddag is er markt op de Nieuwstraat in de kern Medemblik en ieder jaar is er op de laatste maandag van de kermis lappendag.

Sint Maartenshof, gelegen in het hart van Medemblik

Sint Maartenshof is uniek gelegen in het hart van Medemblik. Het woongebouw is op loopafstand van winkels, openbaar vervoer, kerken en het verenigingsgebouw. Een actieve bewonersvereniging behartigt de belangen van de bewoners van Valbrug en Sint Maartenshof. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd zoals koffieochtenden, bingo, inloopmiddagen, etc. Het gebruik van de recreatieruimte in het paviljoen is in overleg met de bewonersvereniging, tegen een kleine vergoeding, mogelijk. Via een loopbrug is het complex Valbrug gekoppeld aan Sint Maartenshof.

Kleyenburg, voorzieningen op loopafstand

Kleyenburg is bestemd voor personen vanaf 55 jaar. Het woongebouw beschikt over een lift en een gemeenschappelijke fietsenberging met de mogelijkheid om een elektrische fiets of booster op te laden. Kleyenburg is ideaal gesitueerd in de buurt van een kerk, busstation, supermarkt, winkels en verenigingsgebouw.

 

Direct te huur